Under modernity, time is regarded as linear and measurable by clocks and calendars. Despite the historicity of clock-time itself, the modern concept of time is considered universal and culturally neutral. What Walter Benjamin called "homogeneous, empty time" founds the modern notions of progress and a uniform global present in which the past and other forms of time consciousness are seen as superseded. In Translating Time, Bliss Cua Lim argues that fantastic cinema depicts the coexistence of other modes of being alongside and within the modern present, disclosing multiple "immiscible temporalities" that strain against the modern concept of homogeneous time. In this wide-ranging study-encompassing Asian American video (On Cannibalism), ghost films from the New Cinema movements of Hong Kong and the Philippines (Rouge, Itim, Haplos), Hollywood remakes of Asian horror films (Ju-on, The Grudge, A Tale of Two Sisters) and a Filipino horror film cycle on monstrous viscera ...
El crecimiento vertiginoso de la actividad de servicios, incluida la actividad turística, no puede pasar desapercibida por la administración de costos; por el contrario, ésta última debe aplicar sus principios y prácticas a dicho sector. Dentro de la actividad turística, aunque los servicios de recreación, transporte y comunicaciones son considerados importantes, el servicio de alojamiento y restauración constituye un soporte estratégico fundamental, por lo que el conocimiento y estudio de su gestión es vital para determinar y abordar problemas de todo el sistema turístico. Los resultados de investigaciones previas, referidas a la gestión de servicios de alojamiento turístico, muestran deficiencias en los sistemas de costos y recomiendan el uso de sistemas de información adecuados, en pro de su competitividad y permanencia en el mercado. Por estas razones el presente trabajo contiene los fundamentos de los sistemas de administración de costos convencionales y contemporáneos aplicados a la gestión de los establecimientos de alojamiento turístico, incluyendo los servicios de alimentos y bebidas (restauración), con miras a difundir su uso en dichas organizaciones.
Product details
- Paperback | 204 pages
- 152 x 229 x 12mm | 304g
- 29 Jan 2013
- Editorial Academica Espanola
- Spanish
- Aufl.
- 3659065951
- 9783659065958
Download Administracion de Costos para Servicios de Alojamiento Turistico (9783659065958).pdf, available at prealblog.org for free.
Komentar
Posting Komentar